Dit weekend (24/25/26 september) organiseren Ella Steenmeijer en ik voor het eerst samen een expositie. Het kan gelukkig weer. Corona heeft ons geleerd dat om te overleven in moeilijke tijden we elkaar nog harder nodig hebben dan ooit. Daarom heeft de expositie de naam “exploring together”. Met deze expositie willen we niet alleen ons werk ten toon stellen maar willen we ook verbinding maken met de wereldwijde campagne Orange the World. Een campagne van de UN Women tegen het geweld op meisjes en vrouwen. Niemand minder dan Berdien Stenberg opent en sluit de expositie en verzorgt daarbij de muzikale omlijsting.

 

Flevolandse kunstenaars “hebben oog voor” Orange the World

Daarom starten we tijdens de expositie met een ludiek gezamenlijk kunstwerk “wij hebben oog voor” waar alle bezoekers van de expositie een bijdrage aan kunnen leveren. Wij maken daarbij gebruik van foto’s van de ogen van de bezoekers waar we uiteindelijk een kunstwerk mee maken. Beelden spreken vaak meer dan woorden. Het kunstwerk wordt geveild en de opbrengst gaat naar Orange the World om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Zo zoeken wij op onze manier naar de verbinding van beeldende kunst en Orange the World. Maar bijvoorbeeld ook door dit onderwerp via een creatieve insteek op scholen bespreekbaar te maken.

 

Ella en Gerrie

Het werk van Ella, al jaren een begenadigd beeldend kunstenaar uit Zeewolde, kenmerkt zich door uniek materiaalgebruik, heldere kleuren en duidelijke vormen. Het heeft een zeer eigen signatuur. Ella geeft ook trainingen bij bedrijven en overheden en cursussen op maat in het onderwijs.

Voor mij, als beeldend kunstenaar, is het mijn derde expositie. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als directeur Veiligheidsregio heb ik mijn leven omgegooid en nu vooral actief als beeldend kunstenaar en creatief coach. Naast schilderijen, schalen en beelden maak ik nu ook asbeelden. Ik houd zelf niet van een urn vandaar dat ik de as van mijn moeder heb verwerkt in een beeld wat alles over haar zegt. Meer hierover in een volgend blog.

De expositie vindt plaats aan de Kameleonstraat 19 te Almere.

Op vrijdag 24-9 tussen 16:30 en 19:00.

Op zaterdag 25-9 tussen 14:00 en 17:00 en

op zondag 26-9 tussen 12:00 en 17:00.

De vernissage, finissaga en muzikale omlijsting door Berdien Stenberg is respectievelijk op vrijdag 24 september om 17:00 uur en op zondag 26 september om 16:00 uur.

Share This