De transformatie van mijn huis. Daar word je toch blij van.

De transformatie.

Vanaf het strand schreef ik mijn nieuwe blog. Inmiddels weer in NL voor de verjaardag van mijn dochter en de geboorte van mijn eerste kleinkind. Eindelijk, hier zijn ze dan, de foto’s van mijn huis van voor en na de verandering.

Vakantie

Ik zit aan het strand van Xabia/Javea. Net terug van een weekend herfst in Nederland waar ik een paar mooie bijeenkomsten had, met name de babyshower voor mijn eerste kleinkind. Ik ben blij dat ik erbij kon zijn. Nu weer terug in Xabia. Ik ben met een vriendin van mijn zus en hond Eva in twee dagen naar Spanje teruggereden. Het was een onverwacht mooie en zeer voorspoedige reis. Zeer relaxt. Het was heel erg rustig op de wegen en de omgeving was prachtig.

Hier schijnt het zonnetje en de wind waait als een zachte verkoelende bries om me heen waardoor het niet te warm is. Ik zit in een van mijn favoriete strandtentjes, te wachten op mijn gasten. Zij bezoeken deze ochtend het oude centrum en de haven. Ik neem hen mee naar deze strandtent omwille van het lekkere eten en de prachtige ligging. Het lijkt net vakantie deze week, geen werklui en ik doe leuke relaxte dingen. Eerder deze week de mooie kustroute Paseo Ecológico Bernissa gelopen. Maar om eerlijk te zijn kriebelt het me wel om weer hard aan de slag te gaan. Het voldane gevoel van de transformatie van huis en tuin, alles mooi te zien worden, daar verlang ik naar. Maandag gaan we er weer voor.

 De transformatie

Zoals ik al zei neem ik jullie in deze blog graag mee in de transformatie van mijn huis. Foto’s van voor en na. Gelukkig kan ik ook wat foto’s van de buitenkant tonen.

Woonhuis

Met de buitenkant heb ik wat pech. Eerst blijkt dat alles gepleisterd moest worden vanwege oneffenheden en scheurtjes die tevoorschijn kwamen. Vervolgens wordt mijn schilder langdurig ziek. Maar goed, we gaan gewoon verder. Ondertussen zit bijna het hele huis in een nieuw pleisterjasje en ziet het er al heel anders uit. Ook de buitenmuren en de poort zijn geschilderd waardoor het huis uitnodigt om binnen te komen.

Dan de keuken, eerst bruin hout en nu blauwgrijs met wit. Heel anders dan mijn keuken in mijn huis in Almere waar alles modern en strak is. Hier heb ik ervoor gekozen om zoveel mogelijk de Spaanse sfeer te behouden. Dus wel een moderner kleurtje maar niet alles nieuw en strak maken.

In de woonkamer was al het houtwerk bruin en het stond er vooral erg vol. Dus daar gingen we weer. Alles wit verven en spullen eruit, mijn spullen erin wat maakte dat het weer mijn woonkamer werd. Mijn kast en de schouw hebben hetzelfde blauw als de keuken gekregen.

Het huis heeft prachtige Tosca’s, dit zijn Spaanse natuurstenen bogen. Die komen nu veel mooier uit. Door alle deuren wit te verven kwam er licht en ruimte. Ik weet nog dat die transformatie me letterlijk een lichter en ruimer gevoel gaf vanbinnen.

In de slaapkamers was het ook weer ont-spullen en wit verven. Ik heb nog wel even gedacht om de houten kastdeuren in de hout-kleur te houden maar toen we eenmaal de eerste kamer wit hadden wist ik zeker dat ik blijer werd van alles wit. 

Mijn lieve buurvrouw van 83 vond het eerst jammer dat ik de deuren wit ging maken maar later zei ze; ”ik snap het nu, dit is veel meer wie jij bent, “You are light” en het moet ook jouw huis gaan voelen”. Lief he.

De badkamers heb ik niet veel veranderd behalve leeghalen en een paar mooie spiegels en kleine accenten aanbrengen. Voorlopig doe ik het daarmee. Later wil ik ze nog wel veranderen maar voor nu prima. 

Appartement

Het appartement is nu nog een studio maar in december is de aanpalende ruimte klaar en krijgt het een aparte slaapkamer en een slaapbank in het zitgedeelte, zodat er ruimte is voor vijf personen. Ik heb lang getwijfeld wat ik met de roze keuken moest doen. Het was namelijk wel een complete en goede keuken maar de kleur van de kastjes….grrr. Op het laatste moment toch besloten deze wit te verven. Ik ben super blij dat ik dat heb gedaan. Vanaf nu dus klaar voor gasten. Nu nog voor twee personen maar spoedig voor 5.

Tiny house

Het tiny house heeft inmiddels een nieuwe pui en wordt geweldig. Het heeft een eigen prive opgang en tuin van 800m2. Zodra dat af is zal ik er meer over laten zien.

Dit was het voor nu. Zodra het balkon, Tiny House en de buitenkant van het huis verder af is horen en zien jullie er weer meer over, maar natuurlijk gaat het eerstvolgende blog over mijn kleinkind en oma zijn :).

20 Reacties

 1. Brigitte Hulscher

  Geweldig!
  Super zo’n transformatie en wat een werk.
  Je hebt het toch maar even allemaal gedaan.
  Groot respect voor deze moedige stap! En wat een gaaf resultaat.

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Thanks, ja het kost wat tijd en moeite maar het is het allemaal waard en zo genieten hier.

   Antwoord
 2. Trudy Wassink

  Wat veel wer verzet, met mooi resultaat

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   dankjewel en nog meer to go maar heerlijk om ermee bezig te zijn en het te zien groeien.

   Antwoord
 3. Irene

  Wat ziet het er geweldig uit fijn dat je veel wit hebt gebruikt doet de ruimtes er goed doen uitkomen chapeu hoor je mag trots zijn en ondertussen ona geworden van harte Gefeliciteerd oma zijn is zoo mooi en bijzonder geniet ervan

  Liefs van mij x

  Antwoord
  • Marion(ne)

   Beste Gerrie,

   Zo,n transformatie is jouw wel toevertrouwd als bouwdeskundige.
   Fantastisch de stap die je hebt genomen! En ……van Harte Gefeliciteerd met de geweldige uitbreiding binnen de familie! Om trots op te kunnen zijn!
   Maar ook natuurlijk … goede zaken toegewenst!

   Groet,
   Marion(ne)

   Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel, ja het is heerlijk hier en nee oma worden staat nog te gebeuren, komende week verwacht ik maar we gaan het zien.

   Antwoord
 4. Anne

  Hoi Gerrie, het wordt zo echt je eigen plekje.goede vibe:-)

  Hartegroet Anne

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   zeker. het is genieten, ik ben een gelukkig mens 🙂

   Antwoord
 5. Wim

  Mooi, mooi, mooi.
  Straalt rust en regie uit.

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel, ja rust en een bijzondere fijne sfeer. Zeker met die prachtige magische berg achter me.

   Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Ja dat is precies wat mensen zeggen die hier zijn geweest

   Antwoord
 6. Helmi de Bruijn

  Hoi Gerrie,
  Je blog is weer een feest om te lezen! En we vonden het zo leuk om je eerste gasten te zijn!
  We hebben er goede herinneringen aan! Je bent een geweldige gastvrouw en ik hoop dat heel veel mensen gebruik gaan maken van het appartement en het tiny house.
  Ben je inmiddels al oma?
  Heel veel lieve groetjes, ook van Frank!

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel en het was heerlijk om jullie als gasten te hebben. Zeker tot ziens tot de volgende keer.Oma worden staat eraan te komen. Mjjn gevoel zegt eind van de week maar we gaan het wel zien.

   Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel lieve Helmie en ja ik ben al 6 maanden oma. Deze week zijn al mijn kinderen en kleinkind hier dus ik ga komend weekend heel erg genieten.

   Antwoord
   • Gerrie Ruijs

    haha sorry dacht dat ik antwoordde op een reactie van vandaag maar zie nu dat ie van oktober is maar maakt niet uit.

    Antwoord
 7. Tim Ranzijn

  Hey Gerrie,

  Goed te lezen dat het goed met je / jullie gaat.
  Fijn!

  Antwoord
 8. Winanda

  Hoi Gerrie,
  Wat ontzettend gaaf!! Ziet er super uit. En je schilderijen komen mooi uit.
  Echt prachtig en gaaf om zo’n project aan te gaan.
  Nog heel veel succes en geluk toegewenst 🙂

  Groetjes Winanda

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   late reactie maar dankjewel en een heel mooi nieuwjaar en wie weet tot ziens in Spanje 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Lees meer
Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Deze week weer in Nederland. Een ruime week geleden was ik er voor de uitreiking van de Bull voor Mark, mijn jongste zoon. Nu ben ik er voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Gelukkig kan ik dan ook weer even Juune knuffelen. Tom is gisteren alweer 31 jaar geworden...

Lees meer
Ik vertrek… :)

Ik vertrek… 🙂

Ik Vertrek…. 🙂  Je kent het wel, dat TV programma van mensen die alles in Nederland verkopen en vertrekken naar het buitenland om een nieuw leven te starten. Nou….. ik vertrek dus ook en wel naar Spanje. Nee, het is geen lang verwachte wens of droom die in vervulling...

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Share This