Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje

Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni en eigenlijk de rest van de zomer was ook uitzonderlijk warm. Kerst was ongewoon warm en februari weer ongewoon koud waarbij overdag als de zon scheen het toch weer warm was maar de nachten waren koud. Vorige week was er zelfs nog heel even, precies en alleen hier op de Montgo, een beetje sneeuw, wat jaren geleden was. Toch was het overdag weer mooi. Maar nu is het al een week bijzonder warm weer. Gisteren was het zelfs boven de 30 graden. Maar met het windje erbij is het super genieten. En als ik zo de vallei inkijk en de rust en stilte ervaar met enkel de vogels die de zomer vieren, voel ik me zeer gelukkig en geeft dit moment mij “een vuurwerk momentje”. Wat is “een vuurwerk momentje” vraag je je misschien af? Dat kan je hieronder lezen.

“Vuurwerk”

Sinds een paar weken heb ik “Workawayers”, vrijwilligers die me helpen bij de renovatie van het huis en de tuin, in ruil voor kost en inwoning en in mijn geval ook een coaching-sessie en het samen maken van kunst. Werkelijk een geschenk uit de hemel. Een van hen is al lange tijd op zoek naar een nieuw doel of misschien moet ik het beschrijven als “rust in zichzelf” zo voelt het voor mij. Hij is al vroeg gepensioneerd en kan genieten van het leven. Hij dacht eerst de wereld rond te zeilen maar kwam er na twee maanden achter dat dat het toch niet was. Dus ging hij in zijn camper rondtrekken. Maar ook daar bleek, na maanden van het ene stadje naar het andere stadje te reizen en van het ene museum, kerk of kathedraal, naar de andere, dat dit ook niet de gewenste voldoening gaf. Hij had bedacht dat hij iedere dag “vuurwerk” wilde meemaken en als het er niet was ging hij weer verder reizen, op zoek naar het “vuurwerk”. Hij bleef nooit langer dan een paar dagen of maximaal een week op één plek. Ook hier zou hij niet langer blijven dan een weekje. Na een coaching-sessie werd hij aan het denken gezet. Raakte zelfs een beetje gefrustreerd met zichzelf. Er was duidelijk iets in beweging gezet. Inmiddels is hij al vier weken hier en blijft hij nog even. Gisteren vertelde hij:

“ik was altijd op zoek naar “vuurwerk”. En het moest echt “vuurwerk” zijn, doelend op iets groots en indrukwekkends wat er iedere dag moest gebeuren of te zien moest zijn. “Het maakte me onrustig als ik het niet had. Gaf me het gevoel me te vervelen en omdat het er niet was ging ik weer verder reizen op zoek naar “vuurwerk”. Nu ben ik erachter gekomen dat het “vuurwerk” niet in de grote dingen zit maar juist in het waarderen van alle kleine dingen die er zijn, zoals genieten van het uitzicht hier en de rust en stilte”.

Hoe waar en hoe mooi, dat was “een vuurwerk momentje” voor mij toen hij dit zei.

Er is zoveel “vuurwerk” voor iedereen iedere dag, je moet het alleen echt willen zien en weten te waarderen. Hier sta ik iedere dag op met “vuurwerk” als ik naar buiten stap en rondkijk, geniet van het uitzicht, de rust en de vogels, dan voel ik me zeer gelukkig en zeer dankbaar. Spanje was een onverwachtse wending in mijn leven en zeker niet iets waar ik jaren van droomde maar het blijkt een van de beste beslissingen van mijn leven te zijn.

Ik wens jullie allemaal veel “vuurwerk”.

2 Reacties

 1. Saskia P

  Mooi beschreven Gerrie!
  Spanje is gewoon een fantastisch land – Ik ben er nu ook even – de Spanjaarden zijn over het algemeen zo vriendelijk n gastvrij. Ik hou er ook zo van.
  Ik vond het leuk je te treffen in Utrecht.
  Heel veel meer vuurwerk gewenst en een zonnige groet gewenst uit de Costa de la Luz.

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   dat wens ik jou ook, het zit in de kleine dingen. zo eenvoudig en geweldig kan het leven zijn. Creëer je eigen geluk.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Deze week weer in Nederland. Een ruime week geleden was ik er voor de uitreiking van de Bull voor Mark, mijn jongste zoon. Nu ben ik er voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Gelukkig kan ik dan ook weer even Juune knuffelen. Tom is gisteren alweer 31 jaar geworden...

Lees meer
Kerst en nieuwjaar in Spanje

Kerst en nieuwjaar in Spanje

Kerst en nieuwjaar in Spanje Vandaag is de zon even iets minder nadrukkelijk aanwezig dus een mooi moment om weer eens een blog te schrijven. Bovendien is een van mijn voornemens dit jaar om minder hard (en zwaar) te werken dus een half dagje is voldoende voor...

Lees meer
Ik vertrek… :)

Ik vertrek… 🙂

Ik Vertrek…. 🙂  Je kent het wel, dat TV programma van mensen die alles in Nederland verkopen en vertrekken naar het buitenland om een nieuw leven te starten. Nou….. ik vertrek dus ook en wel naar Spanje. Nee, het is geen lang verwachte wens of droom die in vervulling...

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Deze week weer in Nederland. Een ruime week geleden was ik er voor de uitreiking van de Bull voor Mark, mijn jongste zoon. Nu ben ik er voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Gelukkig kan ik dan ook weer even Juune knuffelen. Tom is gisteren alweer 31 jaar geworden...

Share This