Hoe het Spaanse zaadje een droomhuis werd

Sommige mensen vragen me of verhuizen naar Spanje een lang gekoesterde droom is die uitkomt. Nou het antwoord is simpel: nee dus. Had je me een paar jaar geleden gevraagd of ik die kant op zou willen verhuizen dan had ik daar niet direct met een ja op geantwoord. Ooit verhuizen naar een ander land is wel waar ik voor open stond maar ik was er duidelijk niet mee bezig totdat….

Het Spaanse zaadje werd geplant

Totdat net voor de zomer iemand me vroeg of het niet eens tijd werd dat ik ging verhuizen en of Spanje niet iets voor me is. Nou die simpele vraag is in heel mijn systeem gaan zitten.

Het Spaanse zaadje was geplant. Ik kon de gedachten om naar Spanje te verhuizen niet meer loslaten. Dag en nacht was ik ermee bezig. Werkelijk, ik was maar aan het malen en sliep weinig. Toch voelde ik me niet heel moe daardoor. Ik zag mezelf daar wonen en van alles ondernemen. Ik was naar huizen aan het kijken en bedenken wat voor soort huis en op welke plek ik zou willen wonen. Dit ging weken door, en moe of niet, ’s nachts slapen vind ik toch wel lekker. Dus hier moest iets veranderen.

Ik sprak met mezelf af dat ik het even in de tijd ging plaatsen. Verhuizen zou betekenen dat mijn huis verkocht moest worden. Dus eerst maar eens alle klusjes af ronden en eventuele verborgen gebreken oplossen. Want gedoe is waar ik een grote hekel aan heb. Tegelijkertijd ben ik begonnen met ont-spullen. Want een mens, ik, verzamelt veel te veel spullen. Nou dat hield/houdt me aardig bezig. Tevens man ik ik me voor om in oktober 2021 een maand naar Spanje te gaan om te ervaren en te voelen hoe het daar is.

Omdat ik maar één keer in Spanje ben geweest, Moraira, en toevallig ook een vroegere buurman een huis in Moraira heeft, koos ik voor Moraira en omgeving.

Spanje ervaren

Het is wonderlijk, als je met de intentie reist om duidelijkheid te krijgen of je wel of niet over 3 à 4 jaar naar Spanje wilt verhuizen, wat er dan allemaal op je pad komt. Spontane ontmoetingen met mensen die je toevallig goede tips geven of met wie je, zowaar al in die korte tijd, een fijne band mee opbouwt. Zo kwam ik via via ook een Nederlandse vrouw tegen die als een soort aankoopmakelaar daar werkt. Ze was heel duidelijk; “als je dit wilt, moet je geen huis of flatje in Nederland meer houden, dat werkt toch niet. Als je er klaar voor bent, je huis verkopen en dan vinden we hier wel wat je zoekt. Maar…., toevallig komt er wel iets vrij volgend jaar wat precies past bij je wensen”. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Een toevallige bezichtiging

Ik mocht het niet al zien of weten waar het precies was maar ze kon me wel iets in de buurt laten zien om al een beetje de omgeving te ervaren. En hoewel ik pas over 3 à 4 jaar wilde verhuizen maakte het me toch wel nieuwsgierig en het is altijd leuk om een huis te bekijken. Dus we spraken af. Eerst liet ze me een heel ander huis zien in een heel andere omgeving. Leuk huis, in een veilige wijk, alles was af, prima voor een vrouw alleen. Nou… niet mijn huis, maar dat maakte ook niet uit want ik wil toch nog niet kopen, dacht ik. Toen naar het andere huis op de Montgo (een magische berg), om de omgeving te ervaren.

Het was die dag zwaar bewolkt. Het had net enorm geregend. Gelukkig was het net droog.  We komen aan bij een gezellig Spaans huis. Toen naar buiten……. dat uitzicht…., zelfs met slecht weer. Ik weet niet of het bestaat; “liefde op het eerste (uit)ge-zicht” maar ik was verkocht. Oeps, dat was helemaal niet de bedoeling. Mijn eigen huis staat nog niet eens te koop.

Maar dit huis heeft alles wat ik op mijn wensenlijstje heb staan. Chips…., wat nu. Een paar dagen later nog eens teruggegaan met mooi weer. Nederlandse kennissen die ik net had leren kennen gingen mee, erg fijn. Tja, ik was echt verkocht. Een dag later ben ik naar huis gevlogen. Alles goed op een rij gezet om te zien of ik nu al zou kunnen en willen gaan. Een paar dagen later de aankoopmakelaar laten weten dat ze mocht gaan bieden. Lang verhaal kort, heb inmiddels een voorlopig koopcontract getekend en het voelt zoooooo enorm goed…. 

Dus het wordt werkelijkheid. De volgende keer meer over het huis en de plek waar ik naartoe ga en de magische berg de Montgo.

20 Reacties

 1. Eveline Rutten

  Stoer zeg, zo’n stap versnellen!

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Jazeker, maar het gaat vanzelf, dat is nog het leukste.

   Antwoord
   • Ron Nijs

    Wat geweldig zeg en dat je deze stap zet. Heel veel woongenot in Spanje.

    Antwoord
  • Irene

   Geweldig om dit te lezen ” toeval” bestaat niet dat dit op jouw pad is gekomen ga ervoor

   Top

   Antwoord
   • Gerrie Ruijs

    Nee dat heeft echt zo moeten zijn. Ik zat erover te denken het misschien over 4 jaar te doen maar ja zo zie je dat het anders kan lopen.

    Antwoord
 2. Pieter van Nieuwenhuijzen

  Hoi Gerrie,
  Een uiting: WOW. Zo simpel, maar het ziet er zeer aantrekkelijk uit. Je begint met je blog op een mooie verandering in je leven. Mogelijk ben je er niet naar aan het zoeken geweest, maar je stond er toch open voor. Dat zijn gelijk de momenten van iemands leven die geur en kleur eraan kunnen geven.
  Na de eerste aanbetaling wordt de tijd alleen maar spannender. Dus heel veel succes en ik ga je blog met veel interesse volgen.

  Groetjes
  Pieter van Nieuwenhuijzen
  Terneuzen

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Hi Pieter,
   ja als je het niet verwacht en niet naar op zoek bent is het des te mooier en weet en voel je ook dat het klopt.
   Groetjes

   Antwoord
   • Kees

    Onvoorstelbaar, maar als ik nu de mogelijkheid had, was ik al weggeweest

    Antwoord
 3. Hein Gommans

  Beste Gerrie,
  Van Veiligheid Effectrapportages naar de mooie Costa Blanca!
  We hebben kennisgemaakt tijdens de eerste leergang van de SRV opleiding in 2006 bij het vm NIFV.
  Dappere keuze om deze stap te zetten! Een nieuwe omgeving waar je blij van wordt en energie van krijgt! Ik tank regelmatig bij in Moraira eo maar heb geen definitieve stap gezet vanwege familie en vrienden. Ik ben benieuwd naar al je ontdekkingen in de regio! Ben natuurlijk nog lang niet overal geweest ondanks dat ik mijn 10 jarig lustrum al heb bereikt 😉
  Heel veel plezier en wie weet tot op een terras aan de Costa!
  Groet, Hein Gommans

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Hi Hein,
   ja leuk he, heb er erg veel zin in. En dat drankje op het terras in de zon in Moraira of Javea staat!
   Groet Gerrie

   Antwoord
 4. Martin Thomas

  Hoi Gerrie,

  Dit is toch een enorme ommekeer in je leven.
  Ik hoop dat je het bevalt in deze mooie streek.
  De villa ziet er in ieder geval geweldig uit.
  Ik wens je veel geluk en gezondheid toe.

  Groetjes,

  Martin

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel Martin en ja een behoorlijke verandering maar ik houd wel van een beetje uitdaging in het leven 🙂

   Antwoord
 5. Jan

  Oeps zie dit toevallig. Tijd niet gesproken. Wat een verandering. Komt vast goed met je. Groet Jan

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Ja grootse plannen, moeten maar weer eens bijkletsen

   Antwoord
 6. Mark Ligthart

  Wow Gerrie!!!
  Wat ziet dat er goed uit!
  Heel veel Plezier, Geluk en Vervulling in Spanje!
  Warme groet,
  Mark

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel, ja is super. Wie weet zie ik je nog eens. We zijn aan het kijken of we hier ook iets van een training/retraite/intervisie kunnen doen.

   Antwoord
 7. Tim Ranzijn

  Gefeliciteerd Gerrie,

  Belangrijke en ingrijpende beslissing. Maar wel mooi!
  Prachtig huis.

  Ik kan mij voorstellen dat de “meer onafhankelijkheid” in de dingen die je doet je gaan bevallen.
  Misschien was daar ook fysieke afstand bij nodig.

  Ik vond het fijn om – weliswaar indirect – maar met genegenheid en respect met je gewerkt te hebben hier.

  Veel succes met en in Spanje en natuurlijk ook in je werk.

  Veel groeten,

  Tim

  Voorheen RCCB Politie NH

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel Tim, ja dat was een mooie tijd. En nu een hele andere nieuwe tijd. Zeker zo mooi 🙂 🤩

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Lees meer
Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Deze week weer in Nederland. Een ruime week geleden was ik er voor de uitreiking van de Bull voor Mark, mijn jongste zoon. Nu ben ik er voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Gelukkig kan ik dan ook weer even Juune knuffelen. Tom is gisteren alweer 31 jaar geworden...

Lees meer
Ik vertrek… :)

Ik vertrek… 🙂

Ik Vertrek…. 🙂  Je kent het wel, dat TV programma van mensen die alles in Nederland verkopen en vertrekken naar het buitenland om een nieuw leven te starten. Nou….. ik vertrek dus ook en wel naar Spanje. Nee, het is geen lang verwachte wens of droom die in vervulling...

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Share This