Verschilmaker Gerrie Ruijs

Een opgewekte, levenslustige, enthousiaste vrouw die met haar krachtige persoonlijkheid en humor mensen weet te inspireren en te verbinden. Mijn sterke intuïtie, empathie en netwerktalent maakt mij een mensenmens, echte verbinder die altijd samenwerkingsgericht is. Met mijn analytisch vermogen en brede blik weet ik snel wat er in de organisatie speelt en nodig is.

In de afgelopen 30 jaar heb ik veel ervaring opgedaan als leider en later ook als coach. Ik heb altijd gewerkt in een complexe politiek bestuurlijke omgeving, in organisaties waar veel veranderingen plaatsvonden. Deze omgeving heeft mij een goed gevoel voor de bestuurlijke verhoudingen en inzicht in de verschillende belangen bijgebracht. Het heeft mij mijn flexibiliteit en veerkrachtig doen ontdekken. Ook ontdekte ik dat je in alle hectiek vooral loyaal moet blijven aan wie jij zelf bent.

Hoewel ik eerst docent creatieve vakken wilde worden ben ik toch bouwkunde gaan studeren. Ik ben weliswaar bouwkundig ingenieur maar ik heb mij vooral ontwikkeld als bouwer van gezonde organisaties. Mijn passie is het tot bloei brengen van mensen en daarmee ook de organisatie.

 

Leiderschap en bestuurder zijn is naast creativiteit echt mijn ding. Het is mijn overtuiging dat echt Leiderschap en creativiteit van binnenuit komt. Het is een kunst en geen kunstje. Het gaat om authenticiteit. Dat betekent dat je de moed hebt in de spiegel te kijken en de confrontatie met jezelf durft aan te gaan, durft los te laten en verantwoordelijkheid kunt geven en nemen.

De creativiteit had ik altijd in me maar tijd om er op een kunstzinnige manier veel mee te doen nam ik onvoldoende. Totdat ik een sabbatical periode nam. Daar heb ik mijn passie voor creativiteit, creëren van kunst, weer opgepakt. Om bij mijn eigen creativiteit te komen moest ik ook hier diep in de spiegel kijken en de confrontatie met mezelf aangaan, vooral met de angst van niet perfect zijn. De angst die ik altijd voor schilderen had heb uit de weg geruimd en ben beelden en schilderijen gaan maken.

Zo ontstond er weer ruimte voor creativiteit, mijn passie, en werd ik (parttime)kunstenaar. In september 2018 heb ik mijn eerste expositie gehouden geopend door Annemarie Jorritsma. In september 2019 mijn tweede expositie met de naam “Silver Lining” geopend door cultuur wethouder Hilde van Garderen.

Share This