Yes I did it!

Yes, I did it!

Na een hobbelig voortraject is eind mei mijn avontuur in Spanje begonnen. Ik had er al heel veel blogs over willen schrijven maar dat werd me afgeraden i.v.m. de verkoop van mijn huis. Maar dat is nu allemaal achter de rug en dus neem ik jullie graag mee in mijn avontuur.

Een hobbel hier en daar.

Het huis verkopen in Almere duurde al met al iets langer dan gedacht. De vaart kwam erin toen ik van makelaar veranderde. Deze makelaar, een oude bekende van de brandweer, ging er echt voor en door middel van een “belevingsmiddag” trok het huis heel veel belangstelling. Zelfs een gezin, dat via de eerste makelaar belangstelling had getoond, kwam terug met een van mijn vorige makelaars. Een beetje vreemd maar goed. Het mooie is dat dat gezin het huis ook uiteindelijk heeft gekocht. Het verlossende nieuws kwam vlak voordat ik naar Spanje zou vertrekken dus je kunt je voorstellen dat dat erg fijn was.

Ook in Spanje liepen de dingen iets anders. De eigenaresse liet me eerst weten dat ik alle tijd had en dat het huis op me wacht. Maar plots had ze graag voor 1 juni alles afgehandeld. Oeps dat liep iets anders dan mijn planning. Maar door hulp van lieve familie en vrienden kon ik het huis al kopen nog voordat mijn huis in Almere formeel was overgedragen. Mijn Spanje avontuur kon daarmee echt beginnen.

España ya voy

Spanje ik kom eraan. Op 26 mei vertrok ik samen een met een goede vriend naar Spanje. De eerste nacht bij een vriendin uit Almere, in het huis wat ze net hadden gekocht. Superfijn. De volgende ochtend naar de bank, een inspectie van het huis en op naar de notaris. Nou een bijzondere happening op zichzelf om met de advocaten, de makelaar, de verkopers en de koper, ik dus, aan tafel te zitten en mee te maken hoe de laatste puntjes op de i gezet worden. Het grappige was dat de discussie op ‘n moment wat verhit opliep en er tegelijkertijd Spaans, Duits, Frans en Nederlands werd gesproken. Maar alles kwam goed, duurde een paar uur en dat in de hitte zonder glaasje water, tja dan zijn wij in Nederland toch verwend.  Uiteindelijk kwam de notaris nog even langs om het te formaliseren.

Mijn huis.

En toen naar het huis, yes I did it. Het huis is van mij. Raar idee nog. Temeer omdat ik Almere verliet met een huis met al mijn spullen er nog in. Alsof ik met vakantie ging. De verhuizer kwam pas een week later alles ophalen. Overigens een super verhuisbedrijf. Zeer vriendelijk, betrokken en flexibel dus als iemand nog een verhuisbedrijf zoekt weet ik er wel een.

 De eerste week was vooral allemaal dingen regelen zodat we de tweede week volle bak aan de gang konden. Dat was nodig want het huis kon wel een opknapbeurt gebruiken. Na weken hard werken, ondanks de hitte, kan ik nu zeggen dat binnen, dankzij de hulp die ik kreeg, zo goed als helemaal af is. De buitenschilder is ook begonnen. Zowel buiten als binnen een ware metamorfose. Wat niet verandert en onveranderd mooi is, of door de bloemen nu nog mooier, is de tuin, het zwembad en vooral het enorme gave uitzicht hier op de vallei en de Montgo. En dat alles op korte afstand van het strand en het prachtige oude dorp.

 Ik ben tussendoor nog een weekje in Nederland geweest om afscheid te nemen van huis, familie en vrienden en om de laatste klusjes te doen. Die laatste klusjes waren toch nog lastig en onverwachts veel om effe snel te doen. Er komt toch al met al veel meer op je af. Daarom voor iedereen, met name mijn kinderen en hun partners en lieve vrienden, die noodgedwongen, extra heeft geholpen: super dank, dank, dank.

Langzaamaan komt nu bij mij het besef dat dit huis nu echt van mij is en ik hier niet enkel aan het klussen ben of vakantie aan het vieren. Zal nog wel even duren voordat dat helemaal tot me is doorgedrongen.

 

Wees welkom

Wil je het zelf komen ontdekken hoe geweldig het hier is dan kan dat. Het privé appartement en het woongedeelte met de kamers met privé badkamer voor de verhuur zijn er klaar voor.

Volgende keer zal ik meer over het huis en de omgeving schrijven. Maar mocht je belangstelling hebben meld je dan, ik kan je dan meer informatie sturen. Er zijn namelijk al boekingen en vol is vol. Oh ja, goed nieuws, dit jaar alles met een starterskorting van 30%.

De volgende blog zal nu niet lang op zich wachten, we mogen nu eindelijk los .

 

 

27 Reacties

 1. Martin Thomas

  Heel veel succes gewenst met dit avontuur.

  Antwoord
  • Nicole Lieve

   Wauw! Prachtig ik ga je volgen op je avontuur..

   Antwoord
   • Gerrie Ruijs

    Leuk, ja het is hier gaaf. Volgende blog staat al weer klaar voor plaatsing komend weekend.

    Antwoord
    • Irene

     Geweldig Gerrie,

     Zo leuk dat je het hebt kunnen realiseren en doorgezet hebt wees maar trots op jezelf nog ff een gebroken pols tussendoor maar…nu toch echt jouw plekje Gefeliciteerd en geniet ook tussen de bedrijven door

     Liefs Irene

     Antwoord
  • Inge Arzoni

   Wauw Gerrie, wat super gaaf. Veel geluk daar!

   Antwoord
   • Gerrie Ruijs

    Hoi Inge, wat leuk je hier te treffen. Ja is super gaaf en dankjewel. Wie weet to in Spanje.

    Antwoord
 2. Saskia

  Superleuk om te lezen Gerrie
  Ben benieuwd naar het resultaat

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Ja wordt heel mooi, is al heel mooi wat af is. Ik zie je wel komen, gezellig.

   Antwoord
  • Wim Maas

   De reis is nu echt begonnen, hopelijk een reis die heel lang zal duren. Veel geluk en succes gewenst.

   Antwoord
 3. Gerthe

  Klinkt fantastisch. Veel plezier. Wellicht kom ik nog op de lijn voor een vakantie in de toekomst.

  Antwoord
 4. Ben Kamphuis

  Dat is een mooi avontuur Gerrie! Kun je bijna geen spijt van krijgen. Heel veel plezier en nog veel meer succes!

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Nee dat denk ik ook niet en als ik weer wat anders wil dan doen we dat gewoon. Go with the flow of waar je hart je brengt.

   Antwoord
 5. Takis

  Super gaaf mooi om te lezen en heel veel succes met dit geweldig nieuw begin.

  Antwoord
 6. Sylvia Meulensteen

  Wat een geweldig huis en mooie omgeving. Ik wens je heel veel gezondheid, geluk en leefplezier daar in Spanje. Succes met je ” ik vertrek”.

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel. Ja is super mooie omgeving. Ook heerlijk om te wandelen.

   Antwoord
 7. Michel

  Wat een ontzettend mooie en dappere stap heb jij gemaakt. Heel veel geluk en gezondheid in het mooie Spanje

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Dankjewel, ja ik kende Spanje eigenlijk niet maar vind het heerlijk hier.

   Antwoord
 8. Laura

  Zo inspirerend! Ik volg je graag!

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Wat leuk, de volgende blog staat al klaar heb alleen een technisch probleem maar hopelijk is dat snel opgelost.

   Antwoord
 9. Helmi de Bruijn

  Wow Gerrie, wat ziet dat er allemaal prachtig uit! Je huis in Almere was super maar hier voel je je vast als een godin in Frankr….sorry Spanje!
  Is het mogelijk om de gatentarieven voor september door te sturen?
  Heel veel succes en plezier!

  Antwoord
  • Gerrie Ruijs

   Hoi Helmi, dankjewel. Ik zal de informatie dit weekend naar toe appen oke?

   Antwoord
 10. Erik

  Ziet er allemaal prachtig uit Gerrie, geniet van je nieuwe leven! Mucha suerte y diversion.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Lees meer
Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Een vroege bouwvakvakantie in Spanje

Deze week weer in Nederland. Een ruime week geleden was ik er voor de uitreiking van de Bull voor Mark, mijn jongste zoon. Nu ben ik er voor de verjaardag van mijn oudste zoon. Gelukkig kan ik dan ook weer even Juune knuffelen. Tom is gisteren alweer 31 jaar geworden...

Lees meer
Ik vertrek… :)

Ik vertrek… :)

Ik Vertrek…. :)  Je kent het wel, dat TV programma van mensen die alles in Nederland verkopen en vertrekken naar het buitenland om een nieuw leven te starten. Nou….. ik vertrek dus ook en wel naar Spanje. Nee, het is geen lang verwachte wens of droom die in vervulling...

Elke dag vuurwerk…

Elke dag vuurwerk…

Een vuurwerk momentje Hier zit ik weer om mijn blog te schrijven, op mijn nieuwe balkon in de zon. Het weer is werkelijk heel bijzonder sinds ik hier ben. Toen ik vorig jaar kwam hadden ze een ongewoon nat voorjaar achter de rug, daarna een ongewoon warme mei en juni...

Share This